Yaz Kur’an kursları açıldı (Görünüm Gaztetesi)

Tevfik İŞÇİ

Lüleburgaz İlçe Müftülüğü’ne bağlı olarak Yılmaz Mahallesi Kuran Kursu ile yaz kuran kurslarının toplu açılışı töreni düzenlenen törenle açıldı.

Lüleburgaz Önder İmam Hatipliler Derneği ve Rumeli Eğitim Yardımlaşma Vakfı’nın destekleri ile hizmete açılan yeni nesil kuran kursunun açılışına Kaymakam Mustafa Kaya, İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, İlçe Müftü Vekili Döndü Demirci ve kurum yetkilileri katıldı.

Yılmaz Mahallesi Toprak Sokak üzerinde hizmete giren Kuran Kursu açılışı öncesinde kurs öğrencileri hazırladıkları gösterileri sundu.

Ardında Lüleburgaz İlçe Müftü Vekili Döndü Demirci bir konuşma yaparken, kuran kurslarının ülkede Diyanet İşleri Başkanlığınca geliştirilen önemli ve yaygın din eğitim kurumları olduğunu söyledi.

Başta camiler olmak üzere kuran kurslarının insanların ihtiyacı olan din eğitimi hizmetlerinin verildiği önemli mekanlar olduğunu belirten Demirci, 7’den 70’e her yaş grubunda topluma hizmet ettiğini kaydetti.

Burada temel dini bilgiler ve ahlakın yanında dini milli kültürel değerlere sahip, ruhen ve bedenen sağlıklı, kendine ve topluma faydalı olan genç nesilleri yetiştirileceğini aktaran Demirci, yapım aşamasında emeği geçenleri de tebrik etti.

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş da törende yaptığı açıklamada, “Katılım gösteren herkese teşekkür ediyorum. Bu hafta Türkiye’nin her yerinde camiler ve kuran kurslarında yaz kuran kursu açılış törenleri yapılıyor. Biz de burada programımızı yapıyoruz. Buranın açılmasında emeği geçenleri de ayrıca tebrik ediyorum. Burada çocuklarımıza gençlerimize dini ve milli bilgiler verilecek. Bizi bir arada tutan sevgiyi öne çıkaran değerleri öğretecekler. Lüleburgaz’da güzel şeyler oluyor. Yeni Müftülük binası böyle eğitim yuvaları ilçeye değer katıyor. Tekrardan emeği geçenlere teşekkür edip tebrik ediyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kuran kursunun açılış kurdelesi kesilerek katılımcılara ikramlarda bulunuldu.

Kuran kursu haricinde bahçesinde oyun alanları ve hobi bahçesi olan Yılmaz Mahallesi Kuran Kursu yaklaşık 100 öğrenciye yaz dönemi boyunca hizmet verecek.

Öte yandan kış döneminde de eğitimler kurumda devam edecek.

Haber Kaynağı: Görünüm Gazetesi