Lüleburgaz İmam Hatip Lisesi Edirne Gezisi

25/03/2018 Tarihinde Lüleburgaz Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerine yönelik olarak Lüleburgaz ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından organize edilen Edirne gezisine Rumeli Yardımlaşma ve Eğitim Vakfı olarak gönüllü personel desteği sağladık. Bu gezimizin amacı İmam Hatip öğrencilerimize tarihi bir öneme sahip olan Edirne’miz hakkında bilgiler sunmak ve öğrencilerimizin tarihi geçmişimiz hakkında görerek bilgi sahibi olmasını sağlamaktı.

Edirne gezimize yaklaşık 120 öğrenci katılım sağladı. Bunun yanında öğretmen arkadaşlarımız ve gönüllü olarak hizmet eden arkadaşlarımız katılım sağlamıştır.

Gezimizin ilk durağı Şükrü Paşa Tabyalarıydı. Fakat burada yapılan çevre düzenlemeleri sebebi ile burasını bir sonraki gezimize bırakarak diğer tarihi yerlere doğru gezimize devam ettik.

Üç Şerefeli Camii, Ulu Camii, Bedesten Çarşısı, Selimiye Camii gezilerek yemeklerimizi yemek için Mimam Sinan Vakfı’na geçtik. Burada bizim için hazırlanan yemekten sonra öğrencilerimizi Meriç Nehri kenarında yer alan piknik alanına götürerek burada vakit geçirmelerini sağladık. Öğrencilerimiz burada serbest vakit geçirirken gönüllü arkadaşlarımız da onlara yemekler hazırladılar.

Burada yemekler ateş başında yendikten sonra dönüş yolu için hazırlıklar yapıldı. Tuna Nehri boyunda bir tur yapılarak dönüş yoluna girilmiş oldu.