Dursun Ali Taşçı Hocamızdan Konferans

Lüleburgaz Önder İmam Hatipliler Derneğinin organize ettiği ve Rumeli Yardımlaşma ve Eğitim Vakfının Katkı sağladığı Lüleburgaz Anadolu İmam Hatip Lisesinde Ve Lüleburgaz İmam Hatip Ortaokulu’nda tüm lise öğrencileri için gerçekleştirilen Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Dursun Ali Taşçı hocamızın ”Gençliğin Eğitimi” konulu konferansı 10.04.2018 tarihinde öğrenci kardeşlerimizin yoğun katılımı ile gerçekleştirilmiştir.

Dursun Ali Taşçı kimdir?

Emekli edebiyat öğretmeni Dursun Ali Taşçı, 1955 yılında Rize iline bağlı Pazar ilçesinin Tütüncüler Köyü’nde dünyaya geldi. Öğretmen okulu ve Eğitim Fakültesi Türkçe bölümü mezunu olan Taşçı, uzun yıllar ülkemizin çeşitli yörelerinde bir dönem sınıf öğretmenliği ve sonra da Edebiyat Öğretmenliği yaptı. 1989 yılında Milli Eğitim Bakanlığı kanalıyla Fransa’ya Türkçe Öğretmeni olarak gitti ve orada altı yıl kaldı. Ayrıca Çay TV’de “Nokta” isimli bir edebiyat programı yaptı. Mesnevî Okuma Dersleri ve “Mevlâna ve İnsan” konulu konferanslar vermektedir. Yazılı Basında ilk şiiri “Ezan Çağının Nesli” 1975 yılında Milli Gazete’de yayımlandı. Hemen ardından Milli Gazete’ye gönderdiği ve gazetenin arka sayfasını kaplayan deneme de yazarın yayınlanmış ilk yazısıdır.

Eserleri

Uygarlığa Aşkla Direnmek, Fıtratın Aşk Çağrısı…

Konferans
1 Paylaşımlar