Önder İmamhatipliler Derneği 15. Kurultayına Katılım

ÖNDER İmam Hatipliler Derneği tarafından yılda bir kez gerçekleştirilen ve yıllık çalışmaların istişare edildiği İmam Hatipliler Kurultayı’nın 15’si, Türkiye genelindeki mezun dernekleri ve başkanlarının da katılımıyla Antalya Manavgat’ta yapıldı. İmam hatiplerle ilgili önemli konuların alanında uzman isimler tarafından masaya yatırıldığı Kurultay’ın sonunda bir sonuç bildirisi yayınlandı. ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı Ali Yıldız tarafından açıklanan bildiride, “Bilgiye ulaşmanın ve bilgiyi yaymanın çok hızlı ve çok kolay olduğu bir dönemde gençlerimizin ve öğrencilerimizin bilgiden ilmi süzme kabiliyetini kazanmalarını; elde ettikleri ilmi hikmetle kavrayıp sunabilmelerini hedefliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Antalya Manavgat’ta 12-14 Ekim 2018 tarihlerinde düzenlenen Kurultay iki günlük programın ardından sona erdi.

500 dernek katıldı

Yaklaşık 500 il ve ilçe derneğinin katılımıyla gerçekleştirilen Kurultay, ilk gününde “Bilgi ve hikmetle” mottosu ve manifestonun açıklanmasından sonra Prof. Dr. Haluk Dursun’un “Zaman, mekan ve insan” sunumuyla başladı. Daha sonra Prof. Dr. Ergün Yıldırım, işadamı Mesut Çankaya, Camideyiz Biz Platformu Kurucusu Yasin Uslu’nun sunumlarını gerçekleştirdiği “Bilgi ve hikmet” oturumuyla devam etti. İlk gün son oturumunda Talim Terbiye Kurulu üyesi ve ÖNDER eski Başkanı Dr. Hüseyin Korkut, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi’nden Dr. Muhammed Öztabak ve Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Salih Turhan’ın katılımcı olduğu “Eğitim meselemiz” oturumuyla devam etti.

Manifesto