Babaeski Yaz Kur’an Kursu Edirne Gezisi

Lüleburgaz Önder İmam Hatipliler Derneğinin organize ettiği ve Vakfımızın katkılarıyla Babaeski’de bulunan öğrencilerimiz ve velilerinin katılımı ile yapılan Edirne turumuz Edirne Selimiye Camii yakınında yapılan sabah kahvaltısı ile başladı. Daha sonra Edirne’nin sembolü Selimiye Camii ve yanında bulunan çarşı gezildi ve buralar hakkında bilgiler verildi. Edirne Panoromik Şehir Turu yapmak için binilen otobüste Rehberimizin anlatımı ve verdiği bilgiler eşliğinde 2. Beyazıt Külliyesi Sağlık Müzesi, Sarayiçi, Kırkpınar Güreş Alanı, Fatih Köprüsü, Adalet Kasrı, Balkan Şehitliği Anıtı, Edirne Saray Kalıntıları, Hıdır Baba Tabyaları, Darül Hadis Camii, Meriç Köprüsü, Tarihi Karakol Binası, Hacı Adil Bey Çeşmesi, Lozan Anıtı ve Tarihi Karaağaç Garı, Hasan Sezai Türbesi gezildi. Eski Camiinde öğlen namazı kılınarak yemeklerimi yemek için Karaağaç mesire alanına gidildi. Burada yemek, oyun ve dinlenme molasından sonra dönüş yoluna girildi.